Szolgáltatások

Gravatar example

e-Post a szolgáltatások széles skáláját nyújtja az elektronikus dokumentumok PKI alapú hitelesítése-ellenőrzése, az elektronikus számlázás és a biztonságos elektronikus B2B valamint B2C kommunikáció területén. 

 

 

Jogi személyek (pl. társaságok) kizárólag elektronikus úton kezdeményezhetik a fizetési meghagyás (FMH) kibocsátását (ha a kötelezett(ek)nek van ismert belföldi lakóhelye vagy tartózkodási helye, illetve székhelye), amely csak minősített elektronikus aláírással ellátott-, időbélyegzett kérelmek formájában lehetséges a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK), mint hatóság előtt.

Az eljárással kibocsátott FMH akár 3-4 hét alatt jogerőssé válhat, amely a végrehajtási lap kibocsátása iránti kérelem előfeltétele.

Rendszerünk ebben nyújt kiemelkedő támogatást, mivel az eljárás megkezdéséhez (FMH) szükséges elektronikus iratokat külső adatforrásból (.csv) tömegesen képes előállítani a MOKK számára, nagyban csökkentve az erre fordított erőforrást, munkaórát.

A hiteles elektronikus iratok előállításához és továbbításhoz szükséges professzionális hitelesítő (CA) partnereink a Microsec Számítástechnikai Kft. és a NetLock Informatikai és Hálózatbiztonsági Szolgáltató Kft. Az e-Post alkalmazás motor integrálja a Microsec e-Szignó Automata és NetLock Cryptoserver aláíró modulokat, amelyek mind a kormányzati, mind a nagyvállalati piacon széles körben elterjedt alkalmazások.

Főbb jellemzők:

a) Az e-Post szolgáltatása a Felhasználó, a MOKK rendszere által küldött adatoknak megfelelő státuszt tudja megjeleníteni és feldolgozni.

b) Az e-Post redundáns módon üzemelteti informatikai rendszereit a BIX-ben (Budapest Internet Exchange), amelyhez 100 Mbps sávszélességű optikai internet kapcsolattal rendelkezik.

c) Az FMH és VH kérelmek elektronikus aláírásához az e-Post redundáns módon kapcsolódik két, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) által nyilvántartott minősített hitelesítés szolgáltatóhoz, így biztosítva az elektronikus beadványok hitelesítéshez szükséges minősített időbélyegzés zavartalan működését.

d) Az e-Post a folyamat során minden esetben biztosítja a biztonságos adattovábbítást és –feldolgozást; minősített elektronikus aláírás, tűzfalak, titkosítás-dekódolás, authentikáció és HTTPS megfelelő alkalmazásával.

Bővebb ismertetőért kérem keressen meg bennünket az alábbi elérhetőségeken:

email: info@epost.hu , lenhardt.norbert@epost.hu

telefon.: 1/353-6520