e-FMH szolgáltatás

Az e-Post e-FMH rendszer a Felhasználó szemszögéből tekinti a hatósági eljárásokat, és komplex folyamat támogatást nyújt az elektronikus úton történő fizetési meghagyás (FMH) eljárások végzéséhez és végrehajtási (VH) eljárások indításához.

A Felhasználó az e-Post e-FMH rendszeren keresztül kapcsolódik a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) informatikai rendszeréhez. Az ügyintéző a fizetési meghagyásos eljárás teljes folyamatát – az alapadatok előállításától a jogerős fizetési meghagyásig, illetve a végrehajtási folyamat indításáig – az e-Post e-FMH rendszerben intézi, így naprakész, informatikailag feldolgozható információval rendelkezik a folyamatban levő ügyeinek állapotáról. A szolgáltatás keretében az ügyintéző könnyen nyomon követhet a párhuzamosan futó ügyek közül bármely FMH eljárást, figyelheti az eljárások határidőit, statisztikát, kimutatást készíthet a folyamatban levő és lezárt ügyekről.

A szolgáltatás offline (igény esetén – egyedi fejlesztéssel – online) módon kapcsolódik a Felhasználó ERP vagy CRM rendszeréhez, az abban meglevő adatokat szabványos formátumban veszi át, ezzel jelentősen csökkentve az FMH kérelem előállításának élőmunka igényét és a hibásan beadott kérelmek számát. A végrehajtási eljárás indításához felhasználhatóak a rendszerben tárolt FMH adatok, így minimális idő alatt kérelmek tucatjai állíthatók össze, és a rendszer a beadás előtt a kérelem kitöltésének helyességét is ellenőrzi.